CE PRESUPUNE ATELIERUL DE 6 ZILE?


Toți ne dorim rezultate școlare favorabile, copii independenți și un viitor echilibrat.

✔️ Ce credeți ca ar ajuta la împlinirea acestor aspecte? Ce rol credeți ca are inteligența emoțională în procesul învățării?
✔️ Considerați că relația profesor-elev influențează procesul învățării? Care ar fi bazele unei relații sănătoase, care să influențeze în mod pozitiv pe cei implicați în procesul învățării?
✔️ Care sunt metodele de lucru pentru a relaționa și a eficientiza procesul învățării, cu un copil trist sau agresiv, spre exemplu, în timpul orelor de curs?
✔️ Ce unelte de lucru are nevoie cadrul didactic pentru a atrage spre învățătură un copil dezinteresat?
✔️ Cat de importantă credeți că este relația profesorului cu sine, în relația profesor-elev?
✔️ Considerați ca autoritatea profesorului, poate influența procesul învățării și cum ați defini
autoritatea?


Întrebări sunt multe și la toate vom răspunde în atelierul de lucru. Acest atelier vine în întâmpinarea nevoilor cadrelor didactice cu o nouă perspectivă asupra abordării procesului de învățare, prin relația „profesor-elev”, având la bază inteligența emoțională. Conexiunea dintre profesor și elev face diferența în procesul de învățare, facilitându-l sau îngreunându-l. Aceeași regulă este valabilă oricărei alte relații.

Fiecare dintre noi are în memoria sa acel profesor care poate i-a schimbat viața, acela care a avut un impact semnificativ în creșterea și dezvoltarea fiecăruia dintre noi, acela care ne va rămâne în inimă o viață. Ce a avut în plus acel profesor față de ceilalți? V-ați întrebat vreodată?


Tocmai pentru că procesul de învățare nu se rezumă doar la a transfera informație, ci și la crearea unei relații și a unei conexiuni mai profunde bazată pe valori, am creat acest atelier de lucru. Relația este ceea ce ne leagă sau ne dezleagă de ceilalți. Relația, prin definiție, este o conexiune și un schimb de valori care ne influențează pozitiv sau negativ viața. Pe de altă parte, orice relație, indiferent de natura ei intimă sau profesională, se bazează pe RELAȚIA CU SINE. Prin relația cu sine se crează mecanismele de a relaționa cu cei din jur.


Ce fel de relație aveți cu dumneavoastră? Cunoașteți conceptul psihologic de copil interior?


Deoarece profesorul este autoritatea superioară din această relație, având cel mai mare impact asupra procesului educațional prin rolul lui de a modela viața unui elev, rol care este îmbrăcat de un om, propunem acest atelier de lucru care pune accentul pe Omul din spatele profesorului.


Procesul de Autocunoastere stă la baza relațiilor interumane. Întâia datorie este să ne cunoaștem pe noi, creând astfel mecanismele mental-emoționale prin care „re-cunoaștem” și pe ceilalți, dezvoltându-ne astfel inteligența emoțională.
Autocunoașterea duce la autoritate, devenind, astfel, AUTORI de viață proprie. Autoritatea este încă percepută greșit și confundată adesea cu dictatura, manipularea, jocurile de putere, însă autoritatea personală este încredere, stimă de sine, iubire și disciplină de sine, constientizare a valorii personale, etică, printre altele. Însă autoritatea reprezintă puterea de a avea control asupra propriei vieți.


Acest atelier de lucru oferă baza teoretică dar și practică a acestor aspecte, care duc la o dezvoltare a inteligenței emoționale, facilitând astfel procesul învățării și vieții personale. Nimic nu este mai imputernicitor, sănătos și implinitor, decât sa avem relații conștiente și autentice în viața noastră.





0
    0
    Coș
    Cosul este golReturn to Shop